فناوری RFID،الزامات غیر کارکردی و کاربردهای آن

فناوری RFID، الزامات غیر کارکردی و کاربردهای آن

مقاله حاضر به بررسی فناوری شناسایی امواج رادیویی (یا اختصارا RFID) می پردازد و تفاوت آن را با تکنولوژی های دیگر از جمله بارکد مورد بررسی قرار می دهد. بخش های مختلف یک سیستم RFID شرح داده می شوند و انواع مختلف تگ ها مورد بحث قرار می گیرند. در ادامه، کاربردهای متنوع فناوری RFID از جمله در مدیریت زنجیره تامین، ردیابی اموال و افراد، انبارداری و غیره و چگونگی بهبود فرآیند های کاری در آنها به همراه مثالهایی بیان می شوند.

رشد روز افزون فناوری های ارتباطی در چند سال اخیر، حرکت به سمت جریان گرم اطلاعاتی را شتاب بخشیده است. عصر ارتباطات بر اکثر فرآیند ها و روش های سنتی تاثیر گذاشته و آنها را باز تعریف نموده است. برای رسیدن به جریان گرم اطلاعاتی درون یک سازمان، علاوه بر بستر ارتباطی مناسب، جمع آوری و ثبت اطلاعات نیز باید به صورت خودکار صورت بگیرد. از طریق زیر ساخت اینترنت می توان به منابع بسیار متنوع و گسترده ای از اطلاعات دسترسی داشت. اما اینکه چگونه اطلاعات را جمع آوری و ثبت نماییم، همچنان یک معضل بزرگ است. در بسیاری از موارد، داده ها مربوط به اشیاء فیزیکی و حالت و رخدادهای مربوط به آنهاست، ولی تبدیل آنها به شکلی که ذهن انسان یا رایانه ها بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند یک کار مشکل است. مثلا در یک زنجیره تامین، در اغلب موارد، حلقه های مختلف زنجیره مانند تولید کننده، توزیع کننده، فروشنده و اجزای دیگر، از موجودی انبارهای خود اطلاع دقیقی ندارند؛ بدیهی است که در اختیار داشتن این اطلاعات می تواند منجر به صرفه جویی زیاد و بهره وری بالاتر شود.

فناوری شناسایی امواج رادیویی (یا اختصارا RFID)، می تواند یکی از بهترین روش ها برای جمع آوری و ثبت خودکار داده ها باشد. پیشرفت های اخیر در صنعت نیمه هادی و روش های پیشرفته پردازش سیگنال، باعث کاهش قیمت سیستم های RFID و امکان استفاده از آن در گستره وسیعی از کاربردها، خصوصا در زمینه زنجیره تامین و لجستیک گردیده است. مقاله حاضر به بررسی این فناوری می پردازد و مزایای آن بر دیگر روش های ورود خودکار داده ها را بر می شمارد. شرح مختصری از انواع کاربردهای متنوع این فناوری و نقش RFID در بهبود فرآیند های کاری، و همچنین مروری بر الزامات غیر کارکردی که باید در سیستم های مبتنی بر RFID مد نظر قرار گیرند، از بخش های دیگر این مقاله می باشند. 

RFID در مقابل بارکد 

انواع مختلف بارکد ها مدت های طولانی است که در بخش های مختلف صنعت، امتحان خود را پس داده اند. بار کد ها به آسانی در دسترس هستند و هزینه تولید آنها بسیار پایین است. تکنولوژی بارکد، به بلوغ خود رسیده است و استانداردهای متنوعی برای آن تدوین گشته اند. اما روش کار آن، محدودیت هایی را اعمال می کند. مهمترین مساله آن است که به یک خط دید مستقیم نیاز دارد و باید هر قلم را دقیقا در جلوی آن و در جهت مناسب قرار داد تا آن را شناسایی نماید، و چیزی هم نباید مابین اشعه و برچسب بارکد باشد. این مساله باعث ایجاد صف و کندی فرآیندها می گردد. گر چه این نکته هنوز در برخی از کاربرد ها، مانع بزرگی محسوب نمی شود، با سرعت گرفتن بخش های مختلف و لزوم تسریع در امر ورود اطلاعات، ناکارآمدی بارکد هم بیشتر بروز می کند. راه حل های پیشرفته تر مانند اسکن کردن خودکار بارکدها یا استفاده از سیستم های ماشین بینایی، اغلب گران، پیچیده و شامل وضع محدودیت هایی متعدد بر روی اشیاء و محیط آنها می باشد. بارکد ها محدودیت های دیگری هم دارند: پس از چاپ آنها به سختی می توان اطلاعات دیگری را به آنها اضافه نمود یا اطلاعات آنها را تغییر داد. مقدار اطلاعاتی که یک بارکد می تواند در بر داشته باشد نیز بسیار کم است. البته بارکدهای دو بعدی، مقداری اطلاعات بیشتر را منتقل می کنند اما همچنان از معایب دیگر رنج می برند.

در صورت تمایل به دریافت کامل مقاله فناوری RFID، الزامات غیر کارکردی و کاربردهای آن مقاله را کلیک نمایید.

 

نظردهی بسته شده است.

در حال بارگذاری